Kínos visszahívást jelentett be az Aston Martin

Egy az átlagosnál is kínosabb baki miatt kell visszarendelni pár nemrég elkészült Aston Martin DBX modellt. Kiderült ugyanis, hogy mintegy 150 példányból kifelejtette a gyártó a tetőkárpit szivacsozását, ami könnyen fejsérülést is okozhat szélsőséges esetben.

Egy gyártónak sosem jön jól, ha visszahívást kell eszközölnie, azonban vannak olyan kínos helyzetek is, amit aztán tényleg a szíve szerint kitörölne az emberek emlékezetéből az adott márka vezetősége. Az Aston Martin most pontosan ilyen helyzetbe került, ráadásul pont azzal a modellel kapcsolatban, mely jelen helyzetben a „gyár megmentője” pozíciót hivatott betölteni. Bizony, ez a patinás márka első SUV modellje, a DBX.

Igen ám, csak ha egy típustól a gyártó a fellendülést és a profitot várja, annak bizony sürgetni fogja a fejlesztési és gyártási folyamatait. Esetünkben is ez történhetett, másként teljesen érthetetlen, hogy miként maradhat ki a tetőt belülről puhává tévő szivacsozás a kárpit és a fémlemez között. Mert bizony most pontosan ez az a hiba, ami miatt mintegy 150 példányt várnak vissza a gyáriak, hogy ingyen pótolják a hiányosságot. A szóban forgó darabok mindegyike 2020 március 5. és október 22. között készült el.

A kínos baki ráadásul nem csak azért jelentős, mert egy ilyen drága autóban kimondottan fontos, hogy minden felület kellemes tapintású és minőségi legyen, hanem azért is, mert az NHTSA közleménye szerint jelen helyzetben könnyen komoly fejsérülést okozhat, hogy a szövet mögött az ember feje egyből a fém elemmel találkozik baleset vagy hirtelen manőver esetén.