Kiderült a Maserati szupersportkocsi típusneve

Nem éppen mindennapi módon leplezte le a Maserati a legendás MC12 szupersportkocsi utódjának a jelölését. Egy hajó vitorláján volt először látható

A Maserati legendás szupersportkocsija, egyben gyári versenyautója volt az MC12, mely 2004 és 2005 között készült el összesen 62 darabos példányszámban. Azóta nem igazán történt túl sok izgalmas dolog a szigonyosok háza táján sportkocsi ügyben, hiszen a sokak által kritizált GranTurismo után már nem igazán erre a területre koncentráltak a gyáriak. Egészen mostanáig!

Érkezik ugyanis az MC12 utódja, mely egy hibrid, vagy teljesen elektromos sportkocsi lesz. Ennél többet a technikai részletekről még nem lehet tudni, van viszont valami, ami már igenis kiderült: a sportkocsi neve!

Történt ugyanis, hogy az angol Royal Ocean Racing Club egyik hajójának vitorláján vált olvashatóvá a Karibi 600 vitorlás versenyen egy embléma, melyen az MC20 olvasható.

Ebből az M a Maserati, a C a Corse (versenyzés) a 20 pedig az idei évre, azaz 2020-ra utal. Ezzel természetesen az olaszok azt is megerősítették, hogy visszatérnek a versenyzés világába, azaz ismét lesznek szigonyosok az FIA GT futamokon.