Kezelésbe vette az AC Schnitzer a Toyota Suprát

A történetében először nyúlt a BMW specialista AC Schnitzer Toyotához. Persze ehhez kellett az új Supra bajor vonatkozása is.

Nyílt titok, hogy az új Toyota Supra lényegében egy átrajzolt BMW. Olyan szinten igaz ez a megállapítás, hogy a felhasznált alkatrészek 99 százaléka BMW cikkszámmal rendelkezik. Ez természetesen azt is jelenti, hogy bármelyik bajor márkára specializálódott tuning cég tud kezdeni valamit vele. Pontosan így történhetett, hogy az AC Schnitzer a fennállása óta először kínál teljesítménynövelő csomagot egy Toyotához.

A srácok a 3 literes motort 340 lóerőről 400-ra húzták fel, ami ugyan nem nevezhető eget rengető tuningnak, ám arra éppen elég, hogy érezhető legyen a különbség és garanciát is lehessen vállalni rá. Új hangolást kapott a kipufogó is, melyhez választható karbon, vagy feketére festett acél végződés is. A futómű sem maradhatott érintetlen, itt merevebb, de még kényelmesnek mondható beállítást alkalmaztak a mesterek.

Természetesen a külső is kapott némi csinosítást, a lökhárító aljára egy látványos koptató, a küszöbre pedig szintén feltűnő toldat került. A méretes hátsó szárny opcionális, ám mégis csak ezzel teljes a csomag által nyújtott összkép.