Jövőre jön az elektromos Opel Vivaro

Az Opel hivatalosan jövőre indítja útjára az elektromos Vivaro áruszállítót, ám sok fontos információ és néhány gyári kép már most elérhető újdonságról.

Az Opel nemrég egy a haszongépjárműveit népszerűsítő rendezvényen beszélt arról, hogy nemsokára megkezdődik az elektromos offenzíva ebben a szegmensben is. Tényleg nem kellett sokat várni, ugyanis megérkeztek az első képek és információk a villanyos Vivaro modellről, mely Opel és Vauxhall emblémával egyaránt kapható lesz már jövőre.

Kiderült az is, hogy az EMP2 platform lehetővé teszi azt is, hogy kétféle akkumulátor csomaggal kínálják az autót. Alapáron egy 50 kWh-s csomag jár majd az autóhoz, mely 200 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, rendelhető extraként viszont kérhetjük a 75 kWh-s megoldást is, mellyel már akár 300 kilométert is el lehet autózni, szigorúan a WLTP szabvány szerint mérve.

Természetesen nem csak a Vivaro lesz az egyetlen elektromos szállító a palettán, 2021-től kezdve folyamatosan bővül majd a kínálat a villanyos Zafira Life és Combo modellekkel.