Három hengerrel és hibrid hajtással lett spórolós a Land Rover

A Land Rover lerántotta a leplet a P300e megjelölésű Discovery és Evoque modellről. Ugyan azt a hajtást kapta mind a kettő, azaz három hengeres benzines motort egészítettek ki villanyos egységekkel.

Az emissziós normák miatti szabályozásoknak köszönhető, hogy ma már olyan gyártók is kínálnak aprócska motorokat villanyosítva, amelyek kínálatában évekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna ez a megoldás. Például itt a Land Rover, mely most lerántotta a leplet a Discovery és az Evoque család legújabb tagjáról, a P300e hibridről.

Mind a két autó esetében egy 1,5 literes háromhengeres benzines motor a rendszer alapja, melyet elektromos hajtással egészítettek ki. Összesen így 304 lóerőt képesek leadni a járgányok, de természetesen itt nem ez a lényeg, hanem a károsanyag kipufogás minimalizálása, illetve a fogyasztás.

Ezért is hangsúlyozza a gyártó, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral akár 60 kilométert is elmegy mind a két modell tisztán elektromosan, az átlag fogyasztás pedig 1,4 és 1,6 liter 100 kilométeren.

Hogy nálunk mikortól lesz kapható az új hibrid modellcsalád, arról még nincsenek hírek, de Angliában már elkezdték felvenni az előrendeléseket, így nemsokára már valószínűleg hazai utakon is találkozhatunk velük.