1400 lóerős elektromos drag autót mutatott be a Ford

Az 1000 lóerő feletti teljesítmény nem ritka a profi gyorsulási versenyek világában, de a Ford egészen újszerű módon igyekszik felkavarni az állóvizet a sportágban. Ők elektromos versenyautóval tudnak 1400 lóerőt!

A gyorsulási versenyek, azaz a drag világában ma már nem számít ritkaságnak az 1000 lóerő feletti teljesítmény. A profi csapatok gigantikus motorokat építenek bele a pehelykönnyű vázba a lehető legjobb időeredmény érdekében. A végeredmény tényleg elképesztő gyorsulás fülsiketítő hangorkán kíséretében.

A Ford most azonban megmutatta, hogy lehet ezt szépen csendben is. A legújabb gyári prototípusuk ugyanis egy teljesen elektromos drag Mustang, mely 1400 lóerőt képes leadni, a negyedmérföldes távot pedig kevesebb mint 8 másodperc alatt teljesíti.

Mivel a Cobra Jet még prototípus, így a hajtáslánc specifikációit nem részletezték a gyáriak, azt viszont elárulták, hogy egyre nagyobb energiát fektetnek majd a jövőben az elektromos versenyautók fejlesztésébe, melyhez ez a projekt kiváló kiinduló pontnak számít.