Erős turbós benzines motort és luxus felszereltséget hozott a Mazda CX-5 frissítése

A Mazda lerántotta a leplet a 2019-es Mazda CX-5 frissítéséről. A motorpaletta és a felszereltségi szintek listája is felfelé bővült.

A Mazda CX-5 legújabb ráncfelvarrása külsőben kevés újdonságot hoz, a belső értékek viszont drasztikus növekedést mutatnak.

A felszereltségi szintekhez például hozzá adódott az amerikai CX-9 által inspirált Signature. Ez a csúcs felszereltség mostantól olyan tételekkel, mint például a barna nappa bőr kárpitozás, a valódi fa műszerfal berakások és a króm díszítések. Ehhez a felszereltségi szinthez alapból jár a 10 hangszórós Bose hangrendszer, a változtatható belső hangulat világítás és a hűthető és fűthető első ülés is.

A motorpaletta legfontosabb újdonsága, hogy megjelent a 2,5 literes turbós négyhengeres benzines egység 250 lóerős változata. Ez az erőmű csak és kizárólag hatsebességes automata váltóval kérhető, az összkerék meghajtás viszont opcionálisan választható tétel marad.

Szintén fontos, hogy mostantól a CX-5 is tartalmazza a G-Vectoring Control Plus rendszert, amely elektronikus szabályozásokkal növeli úgy a vezetési élményt és a stabilitást, hogy közben nem nyúl be drasztikusan a jármű dinamikájába.