Engedélyt kapott Németországban a Tesla, hogy az új üzem felépítéséhez fákat vágjon ki

Németországban több környezetvédő szervezet is tiltakozni kezdett, amikor megtudták, hogy a Tesla az új üzem felépítéséhez egy fél erdőt le akar tarolni. A bíróság döntött: mehet tovább a favágás.

Sokan az elektromos autózásra, mint a környezetvédelem legfőbb eszközére tekintenek. Ám mi van akkor, ha a szent ügy érdekében egy fél erdőt kéne beáldozni? Ez akasztotta meg most egy kicsit a Tesla németországi üzem felépítését egy bírósági határozat idejére.

A Berlin mellett épülő Tesla elektromos autó és akkumulátor gyár kivitelezéséhez ugyanis egy közeli erdő területének nagy részén ki kéne vágni a fákat, ám ezt természetesen a környezetvédő szervezetek azonnali tiltakozását váltotta ki. A Tesla bíróságra vitte az ügyet, majd szépen türelmesen megvárta a döntést.

A bíróság most hozta meg a határozatot: a Tesla rendelkezik a szóban forgó terület felett, így teljesen jogosan vágja ki a fákat, ha éppen ahhoz van kedve. Természetesen ez nem nyugtatta meg a környezetvédőket, akik további tiltakozásokat és sztrájkokat terveznek a közeljövőben.