Tovább erősítik az elektromos Audi palettát

Az Audi éppen hogy letudta az e-tron elektromos SUV hivatalos premierjét, máris az erősebb S változatot készíti elő. Három elektromotort és 500 lóerő fölötti teljesítményt ígérnek a gyáriak.

Az Audi gőzerővel építi az elektromos e-tron palettát, melyben lesznek természetesen kimondottan sportos modellek is. Sőt, most kiderült, hogy gyakorlatilag minden elektromos járgányuk elérhető lesz S-es, azaz erősebb kivitelben is.

Annyit lehet tudni, hogy ezen változatok nem csak egy alapos szoftveres tuningot kapnak, hanem mindjárt három elektromotort állítanak hadrendbe a megfelelő hatás érdekében. Ezzel alap helyzetben 435, a „boost” funkciót aktiválva pedig már 500 lóerős teljesítménnyel számolhatnak a leendő tulajdonosok, természetesen összkerék meghajtás mellett.

Ez lényeges többlet, hiszen az „alap” e-tron 360 lóerős teljesítménnyel kerül a szalonokba, azt viszont egyelőre nem árulták el a gyáriak, hogy az erősebb motorok mellé mennyivel szívósabb akkumulátor csomagokat párosítanak, avagy a hatótáv kérdése ebben az esetben még nyitva marad.