Első képeken az új Kia Rio

Megmutatta a Kia az első képeket a Rio negyedik generációjáról: az elődjénél nagyobb, igényesebb és jobban felszerelt kisautót a párizsi autószalonon mutatják be.

Ezek az első képek a Kia Rio negyedik generációjáról. A koreai márka kiskocsija nagyot fejlődött az évek során, és már az elődje is az egyik legtágasabb volt a kategóriájában, az új pedig még erre is rátesz egy lapáttal.

A hossza 15 mm-rel 4,07 méteresre nőtt, az 1,73 méteres szélessége és 1,45 méteres magassága azonban csak fél centivel tér el az elődjétől. A korábbinál egy centivel 2,58 méteresre növelt tengelytáv azt ígéri, hogy továbbra is tágas lesz a Rio. A formatervet a Kia frankfurti, kaliforniai és koreai designstúdiója közösen alakította ki, külseje a Niro vonalait követi, megtaláljuk rajta a Kia tigrisorr-hűtőmaszkját, a hátsó lámpák pedig LED-esek.

Belső terében a Kia új modelljeinek stílusában alakították ki a műszerfalat, amelynek enyhén a vezető felé fordított, karcsú középkonzolján kevesebb a kapcsoló. A tetején nagyméretű, nagyfelbontású érintőképernyőt találunk, a főbb funkciók pedig a kormánykerékről is kezelhetők. A Kia egyelőre nem árult el részleteket a Rio műszaki tartalmáról, azok valószínűleg a szeptember végén, a párizsi autószalonon tartott hivatalos premierhez közelebbi időpontban derülnek ki.