Elköltözik Frankfurtból a Nemzetközi Autószalon

Lejárt az IAA szerződése a Messe Frankfurt rendezvényközponttal. Nem sikerült új megállapodást kötni, így a nagy múltú autószalon kénytelen egy igen hosszú korszakot lezárni és újra kezdeni a dolgot máshol.

Az 1951-ben először megrendezett Frankurti Autószalon több mint fél évszázados múltra tekint vissza, ám ennek most úgy tűnik, hogy vége is szakad. Legalábbis az eddig ismert formában.

Az IAA szerződése a helyszínt biztosító Messe Frankfurttal tavaly év végén lejárt, megújítani pedig nem sikerült azt. Ez azt jelenti, hogy a német szalon innentől kezdve nem Frankfurtban, hanem egy másik városban lesz majd megrendezve.

Hogy melyikben, az még nyitott kérdés, de bejelentkezett a jogokért Berlin, Köln, Hamburg, Hannover, München és Stuttgart is. Természetesen mindegyik helyszínt alaposan megvizsgálta az IAA és úgy döntött, hogy Berlin, München és Hamburg maradt egyedül esélyes. Már csak a szerződéseket kell komolyabban áttanulmányozni és kiderül, hogy milyen néven hivatkozhatunk ezentúl a Németországban megrendezésre kerülő nemzetközi autószalonokra.