Elkészült a Range Rover Evoque kabrió!

Bemutatta a sorozatgyártásra kész Range Rover Evoque kabriót a Land Rover, a szabadidő-terepjáró vászontetejét menet közben is lehet mozgatni.

A korábbi tanulmányautók után számítani lehetett rá, hogy elkészül a Range Rover Evoque nyitott tetős változata, de csak most vált biztossá a dolog, amikor a gyártó bemutatta a szériagyártásra kész modellt. Nem ez az első kabrió SUV, hiszen korábban a Nissan Murano alapján már készült ilyen autó, de bizonyára ez az első prémium modell a szellős terepjárók szűk körében, nem mellékesen pedig a legjobb terepjáró-képességekkel rendelkező vászontetős is a piacon, állítja a gyártó, és ebben nem kételkedhetünk.

A négyszemélyes Evoque Convertible formáját nem rontja bukókeret, az utasokat védő eszköz boruláskor pattan ki automatikusan, mint a prémium kabrióknál általában. A vászontető nyitása vagy csukása természetesen elektromos mozgatással történik, 18 másodpercet vesz igénybe, és 50 km/órás sebességig menet közben is végezhető, így válik igazi látványossággá a kabrió Range Rover. Az átalakítás azzal járt, hogy a vászontető helyigénye miatt a csomagtartó mérete csökkent, csak 251 liter áll a poggyászok rendelkezésére.

A Range Rover ebben a modellben mutatja be az InControl Touch Pro érintőképernyős fedélzeti infotainment rendszer új generációját, amely a navigáción és a prémium hifin kívül okostelefon-integrációt és 3G mobilinternet-elérést is tartalmaz. A motorválaszték megegyezik a zárt tetős modellével, azaz az Evoque Convertible a kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotor 240 lóerős változatával, illetve a szintén kétliteres és négyhengeres turbódízel 150 és 180 lóerős változataival érhető el. Az újdonság a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be, és 2016 tavaszán kerül a kereskedésekbe.