Egyre színesebb a Porsche kínálata

A Porsche szerint minél színesebb az utcakép, annál boldogabbak az emberek. Ezért is, na meg a fokozott testreszabhatóság érdekében, tovább bővítették az előre kevert színek számát. A Paint to Sample program a 911-hez kínálja jelenleg a legtöbb alternatívát.

A Porsche az utóbbi időben nagyon ráfeküdt az egyediségre. Külön részleget alakítottak ki az egyedi vásárlói elképzelések megvalósítására és elindították a Paint to Sample programot, mely abban segít, hogy le tudjuk küzdeni az autóipar szürkeségét, vagyis inkább mostanság a fehérségét.

A program lényege, hogy bár a Porsche a vásárló által megálmodott bármilyen színárnyalatot felviszi a megrendelt autóra, egy elég komoly színpalettát is be tudnak mutatni, ha valakinek mégsincs pillanatnyi elképzelése az autóval kapcsolatban. Sőt, a Zuffenhausen gyárban kialakított új fényezőüzem segítségével most már nem csak napi öt, hanem akár 20 autó különleges fényezése is elkészülhet.

A lehetőségek számí gyakorlatilag végtelennek érződik, ember legyen a talpán, aki átlapozza az egész katalógust. A leggazdagabb kínálat a 911-hez került kialakításra, itt több mint 100 különféle árnyalat közül választhat a megrendelő, de a Panamera, Macan és Cayenne vásárlók sem panaszkodhatnak, ők valamivel több mint 50 lehetőségből válaszhatnak jelenleg.

Természetesen a látványosabb színek drágábbak is, mint a korábban megszokott színek. A látványosabb fényezés átlagosan 3,5 millió forintba kerül egy 911 esetében, de például a GT3 esetében ez az összeg már 4 millió forint fölé is szaladhat.