Elektromos autót akar piacra dobni a Dacia Európában

Ma még szokatlan lépés egy költséghatékonyságra kihegyezett márka esetében, ám a Dacia tényleg elektromos autót akar piacra dobni Európában, ráadásul nem is olyan sokára.

Jelenleg még nem éppen az olcsóságukról híresek az elektromos autók, ezért mondhatni meglepetést okozott az olcsó járgányairól elhíresült Dacia bejelentése: elektromos autót dobnak piacra Európában.

Ráadásul nem is akármikor, hanem jövő év végére ígérik a leleplezést, ami alátámasztja, hogy nem egy új fejlesztésről, hanem egy már meglévő autó átdolgozásáról lesz szó. És itt jön képbe a tavaly az ázsiai piacon bemutatott Renault City K-ZE.

Természetesen nem egy egyszerű átemblémázásról lesz szó, hiszen a City K-ZE nem az itteni szabványoknak megfelelően lett kifejlesztve, azaz aligha kaphatna európai típusbizonyítványt, főleg a biztonsági hiányosságok miatt. Alapnak viszont megfelelő lehet, valószínűleg a kínai gyártás is megmarad a Dacia emblémás autó esetében is. Egyelőre korai lenne hatótávról beszélni, viszont, ha megtartják a K-ZE 26,8 kWh-s akkumulátor csomagját, akkor 200-250 kilométer közötti egy töltéssel megtehető távolságról lesz majd szó.

A Dacia annyit viszont elárult, hogy mindenképpen 15 ezer euró alatt szeretnék majd tartani az elektromos autó árcéduláját.