Egyre több információ érkezik a Mazda konnektoros hibridjéről

A Mazda történetének első konnektoros hibridje lesz a CX-60, melyből egyre többet engednek láttatni a japánok. A KODO formai irányzat következő generációja is bemutatkozik.

A Mazda az utóbbi években eléggé szkeptikusan állt a hibridezéshez. A teljes villanyosítás felé vezető első lépcsőfokot szerették volna átugrani, azaz a belsőégésű palettát szépen lassan tisztán elektromosra váltogatni. A közelmúltban azonban kiderült, hogy ez nem igazán tartható, hiszen a teljesen elektromos paletta most még túl korai lenne, a villanyosítás nélküli motorokkal pedig az emissziós szabályozások betartása lesz egyre nehézkesebb.

Ennek a szüleménye lehet az is, hogy a japánok most már az első konnektoros hibrid modell leleplezésére készülnek, mely CX-60 néven kerül majd be a kínálatba. Természetesen az elnevezés azonnal elárulja, hogy egy SUV modellről van szó, ráadásul a gyáriak már nem is titkolják vészesen, hogy miként is fog kinézni a modell.

A sorra érkező kedvcsinálók egy stílusos városi terepest mutatnak meg az eddigieknél némileg hangsúlyosabb orrésszel, ami a KODO formai irányzat következő generációját jelöli. A fényforrások kisebbek lettek, a hűtőmaszk krómozott díszítése pedig agresszívabban uralja a kocsi elejét. Ebben a díszítésben kapott helyet a nappali menetfény LED csíkja is.

A technikai részletekről egylőre annyit lehet tudni, hogy kezdetben a 2,5 literes benzines erőforrás lesz elérhető egy elektromos motorral kiegészítve, a rendszer összteljesítménye pedig valamivel 300 lóerő felett lesz. A későbbiekben kerülnek fel a palettára a többi modellnél már megszokott Skyactiv-X és Skyactiv-D hajtások, melyek 48V-os mild-hibrid formában lesznek elérhetők a vásárlók számára. A hivatalos leleplezés jövő hét elején várható.