Driftre kihegyezett kisbuszt épített a Hyundai

Amit a németek április elsejei tréfának szántak, azt az ausztrálok halálosan komolyan vették. Elkészült ugyanis a Hyundai iMAX N, a H1-es kisbusz alapokra épített vérbeli drift versenyautó.

Nemrégiben a Hyundai német képviselete viccelődött egy driftelésre átalakított nyolcszemélyes kisbusszal április elsején. Akkor még ők sem gondolták, hogy az ausztrál kollégák komolyan veszik a projektet, és tényleg megépítik az iMAX N-t. Pedig pontosan ez történt.

A srácok lecsippentettek a raktárkészletből egy kifutó H1-es kisbuszt és megkezdték az átalakítást. A dízel egységet kidobták az elejéből, de csak azért, hogy a helyére egy 3,5 literes duplaturbós 405 lóerős V6-os benzinest szereljenek be helyette. Ez után jött az önzáró differenciálmű, majd az ültetés és az elektronikusan állítható futómű. A motor a hátsó kerekeket hajtja meg egy 8 sebességes átprogramozott ZF automata szerkezeten keresztül.

Lecserélték a lökhárítókat is, belül pedig sportülések kerültek az első sorba, a többi ülést csak átbőrözték. Nyolcszemélyes maradt tehát a drift busz, ráadásul a gyáriak szeretnék, ha így is lenne használva, hiszen a súlyelosztást úgy lőtték be, hogy akkor jön ki az egészséges 50:50 százalék, ha minden ülésben ül is valaki.

Természetesen az átalakítás csak egyszeri és nem is lehet megvásárolni, viszont jó tudni, hogy ilyet is tud a Hyundai, ha éppen az ideje engedi.