Gigantikus hajó négy keréken: ez az új Bentley Continental Flying Spur

Abban a helyzetben, amikor sok autógyártó lemond a gigantikus limuzinokról, a Bentley piacra dobta a Flying Spur legújabb generációját. Pedig SUV modelljük is van már.

Manapság egyre több gyártó van azon, hogy kiírtja a nagyméretű limuzinokat a palettáról, mondván, hogy a tehetős vásárlók úgy is az SUV modelleket keresik inkább. Ezzel szemben a Bentley szerint békésen megfér egymás mellett mindkét kategória, így gyorsan be is mutatták a Flying Spur legújabb generációját. És ez tényleg nagy lett!

Egészen pontosan 5316 mm-es hosszúsággal rendelkezik az autó, a szélessége pedig valamivel meghaladja a 2 métert. Ezzel még az Audi A8 L-nél is komolyabb dimenziókkal rendelkezik az új Bentley. Ennek fejében érthető a már-már harckocsis magasságokba felérő 2,5 tonnás önsúly is.

Hiába nehéz, egy Bentley-nek azért illik szaporán „szednie a lábát”. Ez jelen esetben is így van, köszönhetően a pingpong asztal méretű motorháztető alá bújtatott 6 literes W12-es egységnek, mely 635 lóerő leadására képes 900 Nm nyomaték mellett. Ezzel a motorral 3,8 másodperc alatt katapultál 100-ra a közúti közlekedésre alkalmas hajó, a végsebessége pedig 333 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva. Természetesen egy ekkora testet meg is kell tudni időben állítani, így a Bentley a személyautókhoz valaha kínált legnagyobb fékeket adja hozzá alapáron.

Mindezek mellett alapáron összkerék kormányzást és négy hajtott kereket kínálnak hozzá a gyáriak, hogy ne legyen probléma a városi forgolódás, illetve a téli közlekedés sem.