Erősített a Kia Ceed Franciaországban

A Kia nem aprózta el a párizsi jelenlétet, gyakorlatilag egy fél modellcsaládról rántotta le a leplet. A Ceed most már sportos kombi és vérpezsdítő GT kivitelben is kapható.

A Kia a Párizsi Autószalonon tovább folytatta az új Ceed modellcsalád bővítését. Nem is egy, hanem mindjárt két fontos újdonságot mutattak be a koreaiak.

Az egyik, hogy a sima kombi után bemutatkozott az annál alacsonyabb és jóval lendületesebb tetővonallal rendelkező Proceed. Bátran állíthatjuk, hogy a Ceed paletta legszebb tagját sikerült bemutatniuk a gyáriaknak. Ami ennél is fontosabb, hogy a formai bravúrt úgy sikerült elérni, hogy közben a hagyományos kombihoz képest jelentéktelen mértékben romlott a pakolhatóság: jelen esetben 594 literrel gazdálkodhatunk a nemrég bemutatott hagyományos puttonyos 625 literes csomagterével szemben.

A Proceed motorpalettája jelenleg négytagú. A belépő szintet a 115 lovas 1 literes T-GDI jelenti, melyet az 1,4 literes 138 lóerős T-GDI követ. A csúcsot a 204 lóerős 1,6 literes turbós benzines  Proceed GT jelenti, ám a dízel fanatikusok sem lettek magukra hagyva, számukra a 134 lóerős 1,6 literes CRDi lehet az optimális választás. A kínálat minden tagja alapáron hatsebességes manuális váltóval érkezik, de feláras opcióként kérhető hozzájuk hétsebességes duplakuplungos automata szerkezet is. Kivételt képez ez alól a Proceed GT, mert az csak automata váltóval lesz rendelhető.

Ha már szó esett a GT-ről, természetesen a normál Ceed is kérhető már ilyen gyárilag felhergelt kivitelben. Ebben az esetben is a 204 lovas 1,6-os benzines dolgozik a kocsi orrában, ám itt már kérhető manuális váltó is hozzá, ha valaki éppen úgy érzi sportosabbnak az összhatást. A hergelt Ceed nem csak teljesítményben erős, hanem a megjelenése is tekintélyt parancsol. Az átrajzolt agresszív lökhárítók, a küszöb piros kiemelése és a belső térben megtalálható sportülés és piros varrás azonnal elárulja, hogy nem egy alap kivitellel van dolga az embernek.

A Ceed GT további érdekessége, hogy kizárólag Európában lesz kapható és alapáron igen gazdag felszereltséggel érkezik, azaz lesz benne mindenképpen például GT hanggenerátor, automata távolsági fényszóró, sávtartó és magától fékező baleset megelőző rendszer.