Bemutatkozott az Alpine versenyautója, melyet a Le Mans-i 24 órás versenyen használnak majd

A Renault ahol csak tudja, ott az Alpine márkát tolja maga előtt a motorsportokba. Ennek köszönhető, hogy a Forma-1 után a Le Mans-i 24 órás versenyen is bemutatkozik a márka, ráadásul az egyik legmagasabb géposztályban.

A Renault még tavaly jelentette be, hogy motorsportokban ahol csak lehet, ott az Alpine szekerét fogja tolni az anyacég helyett, ezzel tökéletes marketinget kínálva a már-már feledésbe merülő, de mostanság ismét feléledő sportkocsi márkának. Tartják is az eredeti tervekhez magukat a franciák, hiszen nem csak a Forma-1 mezőnyében, hanem bizony a Le Mans-i 24 órás versenyen is hadrendbe állítanak majd egy versenygépet. Most ez utóbbi mutatkozott be a nagyközönségnek.

Az Alpine A480 névre keresztelt gép különlegessége, hogy ugyan a Hypercar kategóriában áll majd rajthoz, de azon belül az LMDh (Le Mans-Daytona hibrid) osztály képviselője lesz, azaz nem kell a gyártónak piacra dobni egy hasonló utcai szupersportkocsit is, némi szabályozás (költségplafon) mellett építkezhetnek az eddigi LMP1-es alapokra is.

A versenyautó meghajtásáról a Gibson Technology által megalkotott 4,5 literes V8-as benzines erőforrás gondoskodik, az alvázat pedig az Oreca készítette el. A karosszéria egyébként szinte egy az egyben a tavalyi LMP1-es Rebellion R-13 sajátja.

A gyártó Alpine Elf Matmut Endurance Team néven csatlakozik még idén a szériához egyelőre egyetlen versenyautóval, melynek pilótája Nicolas Lapierre, André Negrão és Matthieu Vaxivière lesz.