Bejelentették az elektromos autók új támogatási rendszerét

Hivatalosan is bejelentették a jövőre érvényes elektromos autó támogatási rendszert. Aki nagyon drágát akar, az nem kaphat mostantól kedvezményt.

Már napok óta hallani lehet, hogy nagy bejelentésre kell számítani az elektromos autók támogatási rendszerével kapcsolatban. Most ez végre megtörtént, Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára mondta el a részleteket.

Az új programból egyértelműen látszik, hogy a későbbiekben a támogatás nagy részét tényleg azok vehetik igénybe, akik amúgy nem dúskálnak a pénzben, hogy villanyos autót vegyenek maguknak. A szóban forgó új módszer a sávos támogatási rendszer, azaz értéksávokra osztották fel a támogatás mértékét.

Ennek értelmében mostantól a 11millió forint alatti árcédulával rendelkező kocsik árából 2,5 millió forintot vállal át az állam, 11 és 15 millió között pedig csupán ötszázezer forint erejéig lehet igénybe venni a támogatást. Amelyik autó pedig 15 millió forintnál drágább, azt mostantól támogatás nélkül tisztán önerőből lehet megvásárolni.