Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

Volvo-to-Limit-Top-Speed-Of-All-Its-Models-to-180-Kmh-by-2020-1

Betartotta a szavát a Volvo, mostantól minden autójuk végsebessége erősen korlátozva van

2020. május 20. | Hírek Volvo | Címkék: , , ,

Évekkel ezelőtt jelentette be a Volvo, hogy az új autóik esetében a végsebesség korlátozását tervezik a jövőben. Most érkeztek el erre a pontra és könyörtelenül be is tartják az ígéretüket.

Azt már megszokhattuk, hogy a Volvo nem viccel, ha ígéretekről van szó. Ott van például az a tervezet, melyet két éve jelentettek be, most pedig azonnali hatállyal meg is valósult. Ez nem más mint az új kocsik végsebességének a korlátozása.

A márka igazgatósága jelentette be, hogy a mai naptól minden egyes a gyártószalagról leguruló autójuk végsebessége szoftveresen le van szabályozva 180 kilométeres óránkénti sebességben. Ennél lassabb tempóra vonatkozó szabályozást lehet kérni, de gyorsabban semmiképpen nem tudnak majd menni ezek a járgányok (esetleg az illegális szoftveres módosítás a garanciavesztés terhe mellett).

Ezzel a svéd márka azt szeretné elérni, hogy még kevesebb ember haljon meg az utakon, a hosszabb távú célkitűzés pedig, hogy közlekedési baleset miatt egyetlen Volvo tulaj vagy utas ne veszítse el az életét.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.