Befejeződött a LEGO Porsche 911 GT3 RS gyártása

A LEGO Technic kínálatában még 2016-ban bukkant fel a Porsche 911 GT3 RS, mint a LEGO-Porsche együttműködés egyik ékköve. Most azonban befejezik a forgalmazását, ezt pedig a projekt méretéhez méltóan néhány ötletes képpel jelentették be.

A Porsche és a LEGO együttműködés egyik legfontosabb terméke az a narancssárga Porsche 911 GT3 RS 1:8 méretarányú modell, melyet 2016-ban dobtak piacra nagyjából 100 ezer forintos áron. A 2704 darabos szett összeállítása nem egyszerű feladat, de aki beruházott rá és össze is rakta, az csak a legjobbakat tudta elmondani a kidolgozás aprólékosságáról. Nem csak az ajtaja, a hátulja és a csomagtere nyílik, hanem a váltója is kapcsolgatható, a motorban pedig a hengerek is mozognak.

Ha eddig nem szerezted be, akkor most már sietned kell, ugyanis a LEGO bejelentette, hogy abbahagyták a szett forgalmazását, a hivatalos LEGO store az utolsó darabokat értékesíti éppen.

Természetesen ez az autó egy nagyon komoly projekt volt a LEGO és a Porsche között, így ehhez méltóan búcsúztatták el a kínálatból: a Porsche gyárban, az igazi 911-ek között gurult le a futószalagról az utolsó példány, persze csak néhány beállított kép erejéig.

A gyártó azt is elárulta, hogy a két cég közötti együttműködés ezzel nem ért véget, ugyanis már dolgoznak a következő LEGO autón, ami méltó utódja lesz a most nyugdíjazott szériának.