Állejtős Alfa 6C tanulmányt villantott egy olasz dizájner

Az Alfa Romeo palettában néha feltűnnek, majd megjelennek a C modellek. Ez alól egyedül a 6C a kivétel. Az olaszok régóta beszélnek róla, papírra rajzolt állapotnál azonban messzebb még nem jutottak el.

Az Alfa Romeo nagy dobása volt, amikor a 8C nevet felélesztve piacra dobták a limitált példányszámú sportkocsijukat. Mindezek után a 4C már csak hab a tortán, szintén nagy sikerrel és jó visszajelzésekkel. A 8C ugyan 2010-ben távozott a kínálatból, ám már gyári ígéretet kaptunk arra, hogy 2022-ben középmotoros hibrid sportkocsiként visszatér.

A C paletta felépítése miatt adná magát, hogy a 6C is megjelenjen, ám eddig nem nagyon jött össze az olaszoknak a megvalósítás, pedig nagy múltú névről van szó, 1927 és 1954 között ugyanis minden hathengeres Alfa ezen a néven került a szalonokba.

Persze, voltak kezdeményezések, ilyen például a 2014-es 6C Biposto Concept, mely a Gran Turismo 6 játék számára készült volna, ám néhány felvázolt vonalnál több sosem készült el, így a játékból is ki kellett hagyni.

Most úgy tűnik, hogy megint foglalkoztatja az olaszokat a 6C sportkocsi, legalábbis az Alfa Romeo-nak is bedolgozó dizájner,  Gaspare Conticelli egy igen érdekes tanulmányt vetett papírra ezzel a névvel. Reméljük, hogy most már meg is valósul a C paletta kiteljesedése és tényleg érkezik egy a 4C-nél nagyobb, ám a 8C-nél valamivel visszafogottabb igazi vérpezsdítő Alfa Romeo sportkocsi.