Alig érkeztek meg az első példányok a vásárlókhoz, máris baj van a Polestar 2-vel

A Volvo külön almárkájaként új életre kelt Polestar megkezdte az elektromos 2-es modellek kiszállítását. Hiba volt elsietni, máris panaszkodnak a vásárlók a 12 voltos rendszer hibája miatt.

A Volvo alatt működő Polestar már évek óta mutogatja a 2-es modellt, a gyártó első teljesen elektromos próbálkozását. Most viszont végre megkezdődtek a kiszállítások és az első pár ezer vásárló már át is vehette a család legújabb játékszerét. Lehet azonban, hogy még várni kellett volna egy picit, ugyanis a kiszállítások után sok ügyfél kezdett arra panaszkodni, hogy valami nagyon nincs rendben az autóval.

Egészen pontosan azt tapasztalták páran, hogy a Polestar 2 menet közben hajlamos elveszteni az erejét, gyakorlatilag megáll a hajtása. Balesetről még szerencsére nem érkezett hír, de ez így azért nem csak bosszantó, hanem veszélyes is, így a gyártó megkezdte az esetek kivizsgálását.

Eddig arra sikerült rájönni, hogy a problémát a 12 voltos rendszer modulját szabályozó szoftver hibás kódja okozza, ami menet közben, vagy már „beindítás után” hajlamos teljes rendszerletiltást okozni. A gyáriak szerint a hiba minden Európában és Ázsiában átadott 2-es modellt érint, azaz egészen pontosan 2189 darabot.

A javítás már készül, amit a tulajdonosok majd internetes felhőalapú frissítéssel érhetnek el. Mikor? Ezt még nem igazán tudták megmondani a svédek, de jó eséllyel 2021-et írunk már, mire mindenki számára elérhető lesz a csomag. Addig is azt ajánlja a Polestar, hogy aki találkozik a leírt problémával, az a leállás után zárja le az autót, várjon 10 percet majd újra indítsa el a kocsit. Ennyi idő alatt ugyanis törlődik a hiba a rendszerből, de nem garantált, hogy nem sokkal később újra előjön majd…