A Renault Megane lehet a villanyos terjeszkedés következő áldozata

Szinte nem telik el hét, hogy egy régebbi modell ne esne áldozatul vagy az SUV mániának, vagy éppen az elektromos autók terjedésének. Most az utóbbi nyírhatja ki a Renault Megane-t is.

Az autógyártók nem titkoltan és egyben érthető módon is a profitra hajtanak. Pénzből élnek, a termékeiket el kell adniuk, így nem szabad meglepődni, hogy az éppen aktuális trendek teljesen átformálhatják a palettájukat. Az évek óta tartó SUV mánia rengeteg más kategóriának keresztbe tett már, ráadásul az elektromos terjeszkedés is elősegíti a „régimódi” modellek kihalását. És bizony akárhogyan is jó kocsi, a Renault Megane is ebbe a régimódi kategóriába tartozik.

Most a Renault vezető dizájnere, Laurens van den Acker beszélt arról, hogy a Megane jövője kérdéses és közel sem bíztató. A modell eladásai évről évre esnek, a 2004-es legerősebb évben például csaknem 500 ezer példány talált gazdára, míg tavaly „csak” 130 ezren mentek be a szalonba, hogy vegyenek maguknak egyet. Mindezek mellett a franciák is egyre több energiát és pénzt fektetnek az elektromos átállásba, ami miatt más autók fokozatosan háttérbe szorulnak.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy sok mindent fejlesszünk egyszerre. Bizonyos modellek mindenképpen áldozatul esnek majd a jelenleg is zajló folyamatoknak”-mondta Acker egy interjú alkalmával.