A Mokka lesz az Opel paletta második elektromosan is kapható modellje

Az új Corsa nem marad sokáig az egyedüli elektromos változatban is kapható modell az Opel palettáján, ugyanis a Mokka is rendelhető lesz tisztán villanyos meghajtással.

Az Opel egyértelműen új lendületet kapott attól, hogy a GM-től elszakadva a PSA égisze alá került. Elég csak az új Corsa generációra gondolni, mely a hagyományos kivitel mellett már elektromos autóként is kapható.

Nem marad sokáig azonban a Corsa az egyedüli elektromos a palettán, ugyanis a gyáriak már elkezdték promózni az új Mokka generációt, melynek elnevezéséből eltűnik az X, viszont bekerül helyette az „e”.

Ez azt jelenti, hogy lesz belőle elektromos verzió, valószínűleg a Corsa esetében már megismert 140 lóerős villanymotor és az 50 kWh teljesítményű akkumulátor csomag beiktatásával. A gyáriak ígérete szerint már idén év végén lehull a lepel az új generációról, az értékesítés pedig 2021 elején kezdődik meg. Az elektromos változat ráadásul nem később csatlakozik a palettához, hanem már a bevezetés pillanatában elérhető lesz.

(forrás: Carscoops)