Swace néven kerül be a Toyota Corolla a Suzuki palettájába

A Suzuki és a Toyota közötti együttműködés az oka annak, hogy az előbbi gyártó szépen lassan felveszi az utóbbi hibridjeit a saját palettájára. A Rav4 után a Corolla kombi is Suzuki emblémát kap.

A Suzuki az elkövetkező fél évben igencsak agresszív paletta bővítésbe kezd. Nemsokára ugyanis megérkezik az Across SUV jövőre pedig becsatlakozik a Swace. Mindkettő hibrid és persze Toyota is!

Bizony, míg az Across a Toyota Rav4 átemblémázott változata, addig a Swace a Corolla kombi gyakorlatilag változtatások nélküli átvétele lesz. Ez annyit tesz, hogy a dizájn mellett a hajtás is megegyezik majd, azaz továbbra is az 1,8 literes benzines egység és a hozzá társított elektromos motor adja ki a 122 lóerős összteljesítményt és persze a 99 g/km CO2 kibocsátást.

Na de miért is van szükség a Toyota modellek Suzuki palettára illesztésére? Az emissziós paletta átlag miatt. A Suzuki ugyanis a Toyota segítsége nélkül nem biztos, hogy teljesíteni tudná az egyre szigorodó normákat, így viszont a kiforrott hibrid rendszerekkel már látványosan leszorítható a szóban forgó átlag, ezáltal rengeteg büntetéstől mentve meg a márkát.