Emberi beavatkozás nélkül magukat vezető autókat ígért Elon Musk még idén

A Tesla vezérigazgatója egy mesterséges intelligenciával foglalkozó konferencián jelentette ki, hogy nagyon közel állnak ahhoz, hogy tényleg megvalósítható legyen az emberi tényezőt mellőző autózás.

Az autóipart alakító technológiák fejlesztésében már évek óta élen jár a Tesla, így érdemes arra figyelni, ha valamit bejelent Elon Musk. Az amerikai zseni most például a WAIC (World Artificial Intelligence Conference) mesterséges intelligenciával foglalkozó konferencián beszélt arról, hogy mennyire közel állnak az emberi tényezőt teljes mértékben nélkülöző önvezető autók megalkotásához.

„Ez a technológia sok tekintetben már létezik és velünk van. Büszkén jelenthetem ki, hogy még idén elkészülünk az ötödik szintű önvezető technológia alapjaival”- hangzott a beszámoló.

Ez azt jelenti, hogy a Tesla már idén elkezdi a kísérleteket olyan autókkal, melyeknek abszolút nincs szüksége emberi sofőrre. Persze, mire ez ilyen formában elfogadott lesz az utakon és kiépül vele szembe az emberek bizalma, még sok év fog eltelni. De minden esetre jó tudni, hogy akár már pár éven belül létezhetne és működhetne a minden tekintetben magát vezető autó koncepciója.