Cupra emblémás lesz az elektromos Volkswagen ID.3 testvérmodellje

Bár egy ideig úgy volt, hogy Seat emblémával érkezik, most mégis a Cupra kötelékébe sorolta be a Volkswagen csoport az elektromos ID.3 teljesítményre kihegyezett testvérmodelljét.

Már egy ideje tudni lehet, hogy a Volkswagen csoportban nem csak az ID modellcsalád lesz az egyetlen elektromos paletta. Lesznek bizony testvérmodellek is más márkák kínálatában, például az ID.3 is többféle teljesítménnyel és külsővel lesz elérhető.

Az egyik ilyen alternatíva egy teljesítményre kihegyezett variáns lesz, melyet eddig Seat el-Born néven emlegettek a szakmabeliek. Csak éppen most kiderült, hogy nem Seat lesz, hanem bizony egy Cupra modellt tisztelhetünk majd benne.

Érthető is, hiszen a Cupra a Seat sportosabb ám most már teljesen önállóan működő márkája, így ha egy erősebb modell kerül a piacra, akkor azt egyértelmű, hogy a réz színű emblémával látják majd el.

Pontosabb specifikációkat egyelőre nem kötöttek az orrunkra a gyáriak, csupán annyi biztos, hogy 0-ról 50 kilométeres óránkénti sebességre 2,9 másodperc alatt tud majd kilőni az elektromos járgány, a 77 kWh-s akkumulátor csomagnak köszönhetően pedig 500 kilométert lehet majd autózni egy töltéssel.

Az el-Born gyártása értelemszerűen a zwickau-i üzemben folyik majd az ID.3 mellett, a piaci megjelenésére pedig jövő év első felében lehet számítani.