Ledobta a tetejét a legerősebb Lamborghini

Egy átlag ember nem igazán juthat a Lamborghini Sián közelébe, a nyitható tetővel készülő változat pedig még különlegesebb. Csupán 17 darabot gyártanak le belőle.

A Lamborghini egyik legnagyobb dobása volt, amikor tavaly bemutatta az első hibrid szupersportkocsiját, a Sián-t. Ezzel az igencsak futurisztikus járgánnyal nem csak a márka első benzin-elektromos modellje mutatkozott be, hanem egyben a paletta legerősebb és legdrágább tagját is tisztelhetjük benne. A Sián 819 lóerős teljesítménnyel rendelkezik és mindösszesen 2,9 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 kilométeres óránkénti sebességet.

Nem túl gyakori látvány tehát egy ilyen sportkocsi, a most bemutatott nyitható tetős változattal viszont még sikerült egy lapáttal rátenni a dologra. Ezt a kivitelt ugyanis nem lehet csak úgy megrendelgetni, ugyanis csak 17 darab készül el összesen belőle. Mennyi az ára? Teljesen mindegy, még a gyártás megkezdése előtt elkelt minden egyes példány belőle.

A Sián Roadster egyik különlegessége, hogy leeresztett tetővel sem változik meg a légellenállási tényezője, a motor feletti hűtőrostély pedig hőre táguló anyagból készült, így ha elkezd melegedni a V12-es benzines egység, a nyílások kitágulnak és több levegő jut be a motortérbe.