Holnap újra megindul a termelés Szentgotthárdon

Az Opel az utolsók között indítja újra a magyar gyáregységét. Szentgotthárdon holnaptól szigorú egészségügyi előírásokkal folytatódik a munka.

Magyarországon a koronavírus járvány miatti teljes leállás után kezd újraindulni az élet. Az autógyárak közül az Opel tartotta magát a legtovább, de a hivatalos közlemény szerint holnaptól náluk is megindul ismét a termelés.

A PSA hangsúlyozza, hogy mindezt fokozott egészségügyi szabályozások mellett lépik meg, ugyanis amíg állt a termelés, addig ki tudták dolgozni az új szabályokat, melyekkel az alkalmazottakat védik meg.

Ilyen például a gyakori hőmérőzés, a tünetek dokumentálása, a maszkok és fertőtlenítőszerek állandó használata, a védőpajzs és védőszemüveg viselete, a szerszámok és gépek gyakori fertőtlenítése illetve a biztonságos munkatávolság betartatása. Mindezek mellett még az ajtókat is nyitva hagyják, hogy ne kelljen senkinek kilincseket fogdosnia, illetve a más országból érkező munkadarabokat is „pihentetik” egy ideig a biztonság kedvéért.

A gyártó azt is kéri az alkalmazottaktól, hogy aki teheti, az egyénileg oldja meg a gyárba és haza jutását, hogy ezzel is tovább csökkenthető legyen a kontaktok száma.