Vettel nem tudott megegyezni a Ferrarival így távozik az olasz istállótól

Sebastian Vettel a tavalyi szenvedős szezon után nem tudott érdemileg zöldágra vergődni a Ferrarival, ezért év végén otthagyja az olasz csapatot. A jövője még kérdéses.

A vírushelyzet miatt még el sem kezdődött az idei Forma 1-es szezon, máris itt van az első dráma a mezőnyből. Sebastian Vettel ugyanis bejelentette, hogy az év végén otthagyja a Ferrari csapatát.

A négyszeres világbajnok a tavalyi szezonban nem tudta a legjobb formáját nyújtani (leginkább az autója betegeskedett), még az ifjú csapattársa, Charles Leclerc is jobb eredményeket tudott nála produkálni. Ennek a folyománya, hogy Leclerc egy négyéves első pilótára szóró szerződést írhatott alá, míg Vettel csupán egy éves másodszerepre kapott ajánlatot, amit természetesen nem fogadott el.

Vettel tehát így a 2020-as szezon végén otthagyja a Ferrarit és még kérdéses, hogy hol tudja folytatni. A nagyobb csapatoknál nem igazán található most elbocsájtható vagy átigazolható pilóta, talán a Renault jöhet szóba Ricciardo éppen lejáró szerződése és Ferrari szimpatizálása miatt.