Nem vesz részt a hibridezésben a Rolls-Royce

Míg a Bentley nagy összegeket költ hibrid hajtásláncok fejlesztésére, a Rolls-Royce úgy néz ki, hogy ezt a lépcsőt teljes mértékben kihagyja. Az elektromos piacra is akkor szállnak majd be, ha úgy látják, eljött annak az ideje.

A Bentley nemrég bejelentette, hogy már 2023-ban hibrid lesz minden modelljük, majd két évvel később megérkezik az első tisztán elektromos autójuk is. A legnagyobb konkurenciának számító Rolls-Royce viszont teljesen más úton jár, legalábbis a vezérigazgató, Torsten Müller-Ötvös közleménye szerint.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a Rolls-Royce teljesen kimarad a hibridezésből, az elektromos piacra is akkor száll csak be, amikor „annak eljön az ideje”. Hogy ez mikor következik be, azt még maga Müller-Ötvös sem tudja, de semmiképpen sem a közeljövőben. Ha viszont tényleg elkezdi a piac igényelni a villanyos Rolls-t, akkor sem kell majd pánikba esni, hiszen a BMW folyamatosan fejleszti az elektromos hajtásláncokat. Ha pedig lesz elektromos bajor 7-es, akkor bármelyik pillanatban tud lenni villanyos Phantom is.