Megérkezett a Talisman kisöccse

Bemutatta a Renault az új generációs Megane következő karosszériaváltozatát: az ötajtós ferdehátú és a kombi után itt a lépcsőshátú, amely a Fluence helyét veszi át.

Megérkezett az új generációs Renault Megane kínálatának legújabb tagja. A sort az ötajtós ferdehátú nyitotta, majd a hagyományosan Grandtour névre keresztelt kombiról is lerántották a leplet, most pedig itt a négyajtós, lépcsőshátú modell. A konzervatív stílusú vásárlóknak egészen eddig az előző generációs Megane alapjára épített Fluence-t kínálta a gyártó, most azonban az új nemzedékkel együtt ismét a Megane családjának tagja lesz a szedán.

Az új lépcsőshátú Megane is megkapta az ötajtós modell jellegzetes C-alakú fényszóróit, a hátsó része pedig inkább a nagytestvér, a szintén megnyerő formájú középkategóriás Talisman vonalvezetését idézi. Főleg a széles hátsó lámpák emlékeztetnek a Renault legnagyobb limuzinjára. A helykínálatával azonban a Megane sem szerénykedhet, hiszen az új szedán csomagtere 508 literes.

Az alapváltozatot az 1,6 literes, négyhengeres, benzines szívómotorral szerelik, amely 115 lóerős teljesítményre képes, várhatóan ezzel lesz a legolcsóbb, és talán a legnépszerűbb is a lépcsős Megane. A jobb menetteljesítményeket keresőknek az 1,2 literes, szintén négyhengeres, turbós benzinest ajánlják 130 lóerővel. A dízelek között a 90 és 110 lóerős 1.5 dCi, valamint a 130 lóerős 1.6 dCi található. Az 1,6-os benzineshez CVT, az 1,2-eshez hétfokozatú, az erősebbik 1,5-ös dízelhez pedig hatfokozatú EDC sebességváltó kapcsolódhat.