Születésnapi Donkervoort, mely 2G-vel próbál kiszedni az ülésből

Az erős és könnyű sportkocsikról elhíresült Donkervoort bemutatta az eddigi legbrutálisabb modelljét. A D8 GTO-JD70 akár 2G-s erőhatást is képes kifejteni kanyarodás közben.

A Donkervoort, mint márka nem mindenkinek mond sokat, pedig bitang gyors és könnyű, klasszikus megjelenéssel bíró autókat gyártanak a srácok. Az alapító Joop Donklervoort ráadásul idén ünnepli hetvenedik születésnapját, melynek tiszteletére összehozták az eddigi legkomolyabb autójukat, mely beszédesen D8 GTO-JD70 névre hallgat.

A speciális széria egyedi orrkiképzéssel, speciális spoilerezéssel és felnikkel készül, aminek köszönhetően jóval nagyobb leszorítóerőt képes előállítani, mint a mezei „D8 GTO”. A futóművet is bekeményítették, ami a 700 kilós önsúly és az alacsony-széles kiképzésnek köszönhetően a járgány olyan stabilitással rendelkezik, hogy akár 2G-s erőhatást is képes előidézni kanyarodás közben.

A spéci járgány meghajtásáról egy 2,5 literes turbós benzines egység gondoskodik 415 lóerős teljesítménnyel. Kipörgésgátló jár hozzá, szervo kormány viszont a közvetlenebb hatás érdekében nem. Magától értetődően összesen 70 darabot készítenek el belőle.