Nyugdíjba vonul a Subaru WRX

A Mitsubishi Lancer Evo távozása után ismét búcsúznunk kell egy nagy legendától. A nagy rivális Subaru WRX is úgy tűnik, hogy utódmodell nélkül kerül le a palettáról.

A 90-es években indult útjára a WRX STI sikersztori, azaz az Impreza visszafogottabb változatával csaknem egy időben dobták piacra az utcai ralis változatot. Az évek teltek-múltak, az EVO-WRX csatározás pedig megingás nélkül folytatódott versenypályán és utcai környezetben egyaránt. Az SUV mániával, a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi normákkal és az élményautózás háttérbe szorulásával viszont beköszöntött egy olyan kor, ahol már nincs létjogosultsága egy olyan utcai versenyautónak, mint az időközben az Impreza elnevezést is elhagyó WRX. Így történhetett meg, hogy az EVO széria után három évvel most úgy tűnik, hogy ennek a sztorinak is vége szakad.

Legalábbis a hagyományos értelemben búcsúzik a legenda, ugyanis a gyártó a boxermotor nyugdíjazása miatt döntött úgy, hogy egy jó időre nem lesz WRX a palettában. Nem kizárt, hogy később még visszatér az elnevezés, lehet, hogy pont egy sportosabb elektromos modellen, de az már érthető módon nem lesz ugyanaz. A legenda tehát most 27 évnyi sport és utcai siker után visszavonul, ezzel növelve évről-évre a megmaradt példányok értékét a piacon.