Hivatalosan is bemutatkozott Marc Philipp Gemballa modern Porsche 959 átirata

A legendás Porsche 959 terepversenyautó előtt tiszteleg Uwe Gemballa fiának megvalósult álma, mely csupán 40 példányban készül el. Az erőforrást a RUF szállítja, a rendelkezésre álló példányszám fele pedig már el is kelt.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az egykori neves Porsche átalakító Uwe Gemballa fia is rálép az autóépítés útjára. Pár évnyi gondos tervezés és beszállító keresés után pedig már itt is van Marc Philipp Gemballa Porsche 959 Dakar versenyautó átirata, mely úgy tiszteleg a múlt előtt, hogy közben modern is tud maradni. Ez a Marsien, mely összesen 40 példány erejéig készül el, de ebből 20-at már sikeresen el is adtak előre.

Az alapokat a Porsche 911 Turbo S szolgáltatta, de a technika alapvetően lett átalakítva. Természetesen a gyári összkerékhajtás megmaradt, de a hasmagasságát megemelték (a KW szállította ehhez a szakértelmet) és karbonszálas kompozitból alakították ki az új karosszériát.

Az erőforrást a RUF vette kezelésbe, így a 992-es generáció hathengerese alaphelyzetben 750 lóerő leadására képes, de a cég némi plusz pénzért cserébe akár 830 lóerős kivitelben is leszállítja az erőforrást. Ennek, na meg a könnyű felépítésnek köszönhetően a különlegesség 2,6 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 330 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva.

Érdekesség, hogy Gemballa mindenkinek az igényei szerint alakítja ki az autóját. Ha például egy vásárló azt mondja, hogy ő nem igazán fog aszfalton közlekedni az újdonsággal, akkor fix Reiger futóművet kap az autó rali beállításokkal illetve az alumínium alsó védőlemezekről és a terepgumikról sem szabad ebben az esetben megfeledkezni.

Természetesen egy ilyen autó sosem a jóárasítás jegyében született meg, most is mélyen a zsebébe kell nyúlnia a 40 szerencsés vásárlónak. Az átalakítás ugyanis alsó hangon 495 ezer euróba kerül, amiben még nincs benne a 911 Turbo S alapára. Így nagyjából 700 ezer eurós, azaz körülbelül 240 millió forintos befektetésről beszélhetünk.