Subaru Crosstrek, ahogy eddig még nem láttad

A Subaru Crosstrek, ami nálunk szimplán csak XV megjelöléssel kapható egy kiváló crossover, viszont nem éppen az izgalmas autók csoportját erősíti. Ez a múlté, itt a dűneharcos változat.

A Subaru XV (más piacokon Crosstrek) kiváló alternatíva, ha mutatós autót szeretne az ember némi terepezési képességgel. Akik viszont a kemény terepen csapatásra vágytak, azok nem igazán számoltak vele érthető módon. A helyzet most változik, ugyanis elkészült a Baja versenyautó változat is a Crawford Performance műhelyében, mely lényegében csak a nevében idézi fel a Subaru paletta egyik tagját.

Na jó, már 2 éve készen van, tavaly ráadásul a kategóriája legjobbja volt a Las Vegas-Reno versenyen, ám a Subaru hivatalosan még csak most állt be a kezdeményezés mögé. Ez természetesen azt jelenti, hogy mostantól lehet rajta használni az ikonikus Subaru kék arany csillagos fényezést is.

A versenyautó meghajtásáról egy 2,5 literes 300 lóerős boxermotor gondoskodik, idén pedig a Baja 500 és a Baja 1000 kategória győzelmére pályáznak vele.