Olcsó kisautót készített a Fiat

Brazíliában mutatkozott be a Fiat legújabb kisautója, a Pandánál is kisebb Mobi, amely az Uno néven kínált városi mini helyét veszi át a kínálatban.

A dél-amerikai piacon több olyan modellt is árul a Fiat, amelyek nálunk nem elérhetőek. 2010-ben Uno néven mutatkozott be a Pandánál is kisebb, egyszerűbb és olcsóbb kiskocsi, amelynek az utódját most Mobi néven leplezte le az olasz márka. A 3,57 méter hosszú kisautó formavilága a Pandáét követi, vaskos vonalai masszívnak láttatják, és szemmel láthatóan nagy a hasmagassága is. Easy a neve a fapados alapmodellnek, Like a jobban felszerelt városi kivitel, Way pedig a brazil piacon népszerű szabadidős változat neve.

A Mobi egyelőre egyféle motorral kapható, egy 1 literes, négyhengeres szívómotorral, amely 74 lóerőre és 93 Nm nyomatékra képes. A brazil piacon megszokott módon benzin helyett etanollal is tankolható, ekkor pedig 76 lóerőre nő a teljesítménye és 97 Nm-re a nyomatéka. Az ötfokozatú kézi sebességváltóval szerelt erőforrás 14,3 másodperc alatt gyorsítja a Mobit nulláról százra, a végsebesség 153 km/óra.

A karosszéria praktikusan ötajtós, az egyszerűség kedvéért pedig a csomagtérfedél üvegből készült, ám csak egy egészen szűk részén lehet kilátni hátra. A Mobi forgalmazását egyelőre csak a dél-amerikai piacon tervezi a Fiat.