Erős hibridként is kapható az új Audi A6

Az Audi paletta harmadik konnektoros hibridje lett az A6 55 TFSI e Quattro, mely kimondottan erős, de alig kér benzint, ha ésszerűen használjuk.

Az Audi nem csak a teljesen elektromos, hanem bizony a hibrid palettáját is szépen bővítgeti mostanság. Bemutatkozott például a harmadik konnektoros hibrid modelljük, mely az A6-os kínálatát erősíti 55 TFSI e Quattro néven.

A hajtáslánc alapját a kétliteres négyhengeres benzines egység adja, melyhez egy elektromotort és egy hétsebességes S Tronic automata váltót társítottak a németek. A rendszer összteljesítménye így 367 lóerő, melynek köszönhetően csupán 5,6 másodperc kell a négykarikás limuzinnak, hogy elérje a 100 kilométeres óránkénti sebességet. Persze, ebben az esetben búcsút mondhatunk az igencsak kedvező 2 literes fogyasztásnak, melyet normál használat mellett, teljesen feltöltött akkumulátorral tud felmutatni az A6-os. Ebben az esetben akár 53 kilométert is képes megtenni úgy az autónk, hogy közben egyszer sem röffen be a benzines egység az orrában.