Most már biztos, hogy jön a terepjáró Rolls-Royce

Maga a gyártó vetett véget a spekulációknak azzal, hogy bejelentette: jön a terepjáró Rolls-Royce. Sőt, a kémfotósokat is megelőzte az első prototípus fényképének közreadásával.

Már a legdrágább luxusmárkák is terepjáróra vágynak, legalábbis ezt jelzi, hogy a Porsche sikerét látva a Bentley után a Rolls-Royce is bejelentette: terepjárót fejleszt. A Project Cullinan néven futó munkáról elsőként februárban tájékoztatta a gyár az érdeklődőket.

Most pedig a kémfotósok kenyerét is elvette a Rolls-Royce azzal, hogy az első prototípusról készült fényképeket már a közúti teszt előtti napon közzétették. A fotókon egy feketére fényezett, méretes hátsó szárnnyal ellátott, furcsa arányú Phantom limuzin látható, amit alaposan megrövidítettek.

Mégsem így néz majd ki a Rolls-Royce terepjárója, hiszen ez a prototípus csupán az összkerékhajtás és a futómű tesztjeire szolgál, a karosszéria formáját csak egy későbbi időpontban leplezik le. Az öszvér méreteiről azonban következtetni lehet a végleges jármű arányaira.

Ami biztos: a Rolls-Royce szerint ez a modell is ugyanazt a „repülő szőnyeg” kényelmet nyújtja, mint a márka többi típusa, de azoktól eltérően nem csak épített úton, hanem terepen is helyt áll, ezért a tesztek közúton és különböző nehéz terepen egyaránt zajlanak majd.