Mild hibrid dízelekkel frissült fel a Range Rover Evoque

Alapos technikai frissítéssel érkezik meg hozzánk az év vége felé a Range Rover Evoque. Angliában már rendelhetőek hozzá az új mild hibrid dízel hajtások is.

A Range Rover nagyszabású hibridesítési megmozdulása a Sport kivitelek után az Evoque palettán is folytatódik. Ez azt jelenti, hogy a kínálat legkisebb tagja is megkapja a modernizált mild hibrid hajtásláncokat.

Egészen pontosan két Ingenium mild hibrid dízel hajtásról van szó, melyeket 48 voltos indítógenerátorral láttak el. Ez a megoldás ráadásul képes a gyorsításkor és a lassításkor keletkező energiákat is eltárolni az akkumulátorba, amit később a rendszer a gázolajos egység megsegítésénél hasznosít. Az új mild hibrid Evoque 163 és 204 lóerős teljesítménnyel válik elérhetővé nálunk az év vége felé, Angliában viszont már a jövő hónaptól.

Nem csak új hajtásláncokat, hanem bizony technikai újításokat is hozott az Evoque számára a frissítés. Megjelent például ebben a modellben is a gyártó Pivi infotainment rendszere, mely már a felhőalapú frissítéseket is támogatja, illetve olyan okosságokkal bővült az autó tudása, mint például a gombnyomásra végrehajtott belső levegőminőség vizsgálat.

Fejlődnek a vezetést támogató eszközök is, mostantól például az Evoque már a hátulról is figyeli az autó felé mozgó tárgyakat és balesetveszély esetén riasztást küld a vezetőnek. Szintén újdonság a 360 fokos 3D kamera, mellyel akár 30 kilométeres óránkénti sebességig is szemmel tartható az autó környezete.