Megvadították a nyitott tetős Mustangot

Henrik Fisker formatervező műve a Galpin Rocket, a Ford Mustang alaposan megvadított változatát pedig most nyitott tetős változatban is elkészítették.

Henrik Fisker formatervező nevéhez olyan sportkocsik fűződnek, mint az Aston Martin Vanquish és a BMW Z8, de ő álmodta meg a világ egyik elektromos hajtású luxusautóját, a Fisker Karmát, amely jóval a Tesla Model S előtt született, ám nem aratott akkora sikert. Fisker nem olyan régen egy korábbi munkáját gondolta tovább, a Vanquish alapján készítette el a Galpin Thunderbolt névre keresztelt sportkocsit, most pedig a Ford Mustang alaposan megvadított kivitelével állt elő.

A Mustang még sportosabb változata még tavaly novemberben mutatkozott be Galpin Rocket néven, most pedig a nyitott tetős változattal készültek el. A Speedster kivitel igazi szellős sportkocsi, hiszen az eredeti Ford Mustang Convertible két hátsó ülését áramvonalas panellel takarták le, így kétszemélyessé változtatták az autót. A karosszériát szénszálas anyagból készült elemekkel tették még feltűnőbbé és még aerodinamikusabbá, a polírozott felületű könnyűfém kerekek 21 colosak.

A nevéhez hasonlóan rakétaként gyorsul a Galpin Rocket, az 5 literes, kompresszoros V8-as motor teljesítményét ugyanis 725 lóerőre fokozták, bár a menetteljesítményeit nem árulták el. A Rocket Speedster a Pebble Beach-i Concours d’Elegance rendezvényen mutatkozott be, és megfelelő érdeklődés esetén kis sorozatban gyártja is a Galpin Motors.