Még ebben a hónapban megérkezik a Dacia elektromos autója

Bár hivatalos árazása még nincs, valószínűleg a piac legolcsóbb elektromos autója lesz a Dacia Spring. Már elkezdte felvenni az előrendeléseket a magyar importőr.

Új elektromos autóval bővül nemsokára az autópiac, még ebben a hónapban megérkezik ugyanis a Dacia saját villanyos járgánya is, mely Spring néven kerül a szalonokba. Csupán érdekesség, hogy a gyáriak a végleges változatot hivatalosan még meg sem mutatták a nagyközönségnek, máris megkezdték az előrendelések felvételét.

Eddig annyit lehet tudni a járműről, hogy 3,73 méter a hossza és az energiát 26,8 kilowattóra kapacitású lítium-ion akkumulátorban tárolja amivel a hatótávolsága pedig több mint 200 km. A megjelenéséről még nem igazán lehet mit elmondani, ugyanis eddig a gyáriak csak a tanulmány verzióról rántották le a leplet, igaz, az már egy közel késznek számító autó volt.

A Renault (és ezzel együtt a Dacia) egyik legfontosabb célja, hogy megfizethető árú elektromos autóval lássák el a megrendelőket, ezért a Spring árazása a Dacia palettájához fog igazodni az elmondásuk szerint, azaz jó eséllyel az eddigi legolcsóbb elektromosra számíthatunk még ebben a hónapban.

Az előrendeléseket el is kezdte felvenni a gyártó, Magyarországon csupán 100 ezer forintnyi összeget kell befizetnie annak, aki a hivatalos forgalmazás megkezdése után nem sokkal már meg szeretné kapni a saját példányát. Fontos, hogy az előleg visszakérhető, amennyiben mégis meggondolnánk magunkat és elállnánk a vásárlástól.