Már tesztelik a Porsche nagyméretű elektromos SUV modelljét

A Porsche az eredeti tervek szerint 2027-ben dobja piacra az egyelőre K1 kódnév alatt futó elektromos SUV modelljét. Nem aprózzák el a fejlesztést, már most megkezdődtek a tesztelések néhány erősen álcázott példánnyal.

A Porsche sokat köszönhet a Cayenne modellnek. Köztudott, hogy ha nem lépnek piacra 2002-ben a saját SUV modelljükkel a németek, az könnyen ahhoz vezethetett volna, hogy becsődöl a cég, ami miatt búcsút inthettünk volna a közkedvelt sportmodelleknek is. A „megmentő” napjai azonban könnyen lehet, hogy meg vannak számlálva, hiszen nemsokára egy elektromos SUV modellel rukkolnak elő a gyáriak, ami miatt megkérdőjelezhetődik a Cayenne sorsa a továbbiakban.

Az elektromos variánsról egyelőre annyit lehet tudni, hogy K1 kódnév alatt folyik a fejlesztése és egy három üléssoros nagyméretű SUV modell lesz a Volkswagen által is használt SSP platform továbbfejlesztett változatára felépítve.

Technikai részletekről egyelőre nem beszéltek a gyáriak, viszont ha ahhoz viszonyítunk, hogy az elektromos Taycan is elérhető már 1000 lóerő feletti kivitelben, könnyen lehet, hogy a K1 csúcsváltozatával és négyszámjegyű lesz a lóerőre vonatkozó adat.

A tesztelés már javában zajlik a kisizvárgott kémfotók alapján, de a hivatalos megjelenés cak 2027 folyamán várható a gyári tervezet szerint.