Már egy kiszivárgott képen is látható a Mazda új hathengeres motorja

A prémium kategória meghódítása a Mazda célkitűzése az elkövetkező évekre, amikhez persze új nagyteljesítményű erőforrások is szükségesek. Ennek lesz az egyik eszköze a már fejlesztés alatt álló hathengeres motorcsalád.

Ugyan már tavaly óta lehet tudni arról, hogy egy teljesen új, hathengeres motorcsaládon dolgozik a Mazda, eddig néhány szabadalmi kép kivételével nem lehetett semmit sem tudni az új projektről. Pontos gyárilag megerősített specifikációkkal most sem lettünk gazdagabbak, de egy kiszivárgott képnek köszönhetően már biztosak lehetünk abban, hogy megvalósulnak a tervek és az eddigieknél ütősebb erőforrásokkal jelentkezik majd 2022-ben a japán gyártó.

Az új hathengeres motor, mely az előzetes információk szerint benzines, dízel és hibrid formában is elérhető lesz, egy harmadik negyedéves Mazda elemzésben bukkant fel egy képen a már ismert négyhengeres hibrid egység mellett (középen) fotózva.

Ugyan nem túl nagy a kép felbontása, de az már megfigyelhető rajta, hogy a motor hosszanti beépítésű lesz. Az informátorok kitértek arra is, hogy először a 2022-ben megjelenő új Mazda 6 generáció palettáján lesz majd az újdonság megtalálható akár 350 lóerős teljesítménnyel és hátsó illetve összkerék meghajtással egyaránt.