Lóerőkből sosem elég! Legalábbis az ABT szerint

Bár a jelenlegi Audi S8 már gyári állapotban is egy brutális fenevad, a német ABT tuningműhely szerint van még benne potenciál. És bizony van, hiszen szupersportkocsikat megalázó teljesítményt és gyorsulást értek el vele a mesterek!

A jelenlegi Audi A8 generáció legtetején trónol az S8 kivitel, mely gyári állapotban is egy hihetetlen erős autó. A 4 literes ikerturbós V8-as motorja ugyanis játszi könnyedséggel adja le az 571 lóerős teljesítményt, melynek köszönhetően 3,8 másodperc alatt katapultál 100 kilométeres óránkénti sebességre a méretes luxuslimuzin. Megdöbbentő adat, de mint tudjuk, mindig van feljebb!

Erre épül az Audi specialista ABT tuningműhely filozófiája is, akik most ezt az S8-ast vették kezelésbe. A külső tekintetében egyedül a 21 colos sportfelnik és a karbonszálas műanyagból készült hátsó szárnyacska árulkodik a turpisságról, már ha kéri őket a megrendelő, az igazi változtatások azonban a lemezek alatt találhatóak meg.

Az ABT ugyanis némi átalakítással nem kevesebb mint 700 lóerőt préselt ki a gyári 4 literes egységből, aminek köszönhetően most már 3,4 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet a négykarikások zászlóshajója. Csak összehasonlításként, egy modern Porsche 911 Carrerának ugyan ehhez 4,2 másodpercre van szüksége!

A végsebesség elektronikusan korlátozva van 280 kilométeres óránkénti tempónál, míg a megállásról a kerámia féktárcsák gondoskodnak szükség esetén. Kell is a megbízható, ám de drága féktechnológia, hiszen egy A8 már alapból 2 tonna feletti önsúllyal rendelkezik.