Limuzin a Volvo kínai tulajdonosától

Új csúcsmodellt mutatott be a Geely, az a kínai autógyártó, amely leginkább arról ismert, hogy a közelmúltban megvásárolta a Volvót.

GC9 néven mutatta be új csúcsmodelljét a Geely, az a kínai autógyártó, amely a Volvo tulajdonosa is egyben. A négyajtós limuzin hátsó része a korábbi Volvókhoz hasonlító vállrészt kapott, ami nem lehet véletlen, hiszen a vonalait nem más vetette papírra, mint Peter Horbury, a svéd márka korábbi főtervezője. Horbury olyan modellekért felelt, mint az S40, V40, C70 és S80 előző generációi, és miután néhány évre a Fordhoz szerződött, 2009 óta ismét a Volvónak dolgozik.

Az új modell azonban legfeljebb csak emlékeztet a svéd modellekre, de nem közös velük, hiszen műszaki és formai téren sem fedezhetünk fel azonosságokat. A Geely már elárulta a GC9 motorkínálatát, ami három benzines erőforrásból áll: az alapmodell 2,4 literes, 160 lóerős szívómotort kap, ezt követi egy 1,8 literes, 180 lóerős, turbós erőforrás, míg a csúcsmodellbe 3,5 literes, 345 lóerős V6-os kerül.

A GC9 után a Geely következő újdonsága egy szabadidő-autó lesz, a következő években pedig egy olyan kompakt modellre számíthatunk tőlük, amely már tényleg rokona lesz a Volvóknak, hiszen ugyanarra a moduláris padlólemezre épül majd, mint a V40 most bejelentett utódja.