Leszedheti a palettáról a Clio RS-t a Renault, de csak, hogy egy erősebb Zoe-val pótolja

A Renault vezetősége tért ki arra, hogy a kis hot hatch a jelenlegi formájában nem sokáig maradhat fent. Az elektromos átállás jelenthet megoldást, de akkor az már nem Clio lesz.

Míg a Peugeot már most készen áll a szigorú környezetvédelmi normák bevezetésére, a Renault háza táján azért lehetnek még átalakulások. Legalábbis erre utalt Ali Kasai, a Renault termékekért felelős igazgatója az AutoExpressnek tett nyilatkozatában.

Egészen pontosan a Clio legerősebb variánsát, az RS-t kell újra gondolni Kasai szerint, mivel a 2020 utáni környezetvédelmi értékeket csak nagyon drága és bonyolult technikai megoldásokkal lehetne elérni.

” Ez annyira megdobja a Clio RS árát, amit már csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak.”- hangzott az érvelés. Olcsóbb lenne átállni a villanyos hajtásra, de akkor már nem biztos, hogy a Clio esetében kell ezt megtenni.

Az eleve elektromosnak született Zoe ugyanis tökéletesen el tudná látni a sportos kisautó szerepét a palettában a Renault szerint. Ráadásul már 2017-ben bemutattak egy Zoe e-Sport tanulmányt, amelynek 454 lóerős teljesítménye és megkapó megjelenése nagyon kedvező fogadtatásra talált.

„Az a kocsi lehengerelte a közönséget már az első pillanatban. Szerették és meg akarták venni már a bemutató pillanatában. Akkor miért is ne mehetnénk erre tovább?”- zárta a mondandóját Ali Kasai a kis sportos városi hatch jövőjével kapcsolatban.