Versenypáján mutatkozott be a Cupra elektromos versenyautója

Bár a Cupra e-Racer tanulmány változatát már láthattuk versenypályán, most már végre a kész verziót hajtotta meg Ekström Barcelonában.

Már egy ideje hallani lehet arról, hogy a Cupra gőzerővel fejleszti az elektromos versenyautóját, az éles változatot még csak most küldték ki először a versenypályára. Egészen pontosan a márka nagykövete, Mattias Ekström rótta vele a köröket a barcelonai pályán.

Az e-Racer 670 elektromos lóerőt képes a kerekekre küldeni, verseny körülmények között pedig ha minden igaz, már jövőre láthatjuk az elektromos túraautó bajnokságba, azaz az ETCR-ben.

A tesztelés után Ekström magától értetődően döntően jókat mondott az autó viselkedéséről, ám néhány szóban kitért arra is, hogy a jövőben fejben sok mindent át kell rendezniük a versenyzőknek.

„A legnagyobb kihívást a váltó és a hanghatások hiánya jelenti. Ha eddig ezekre támaszkodtál, hogy belődd a tempód a kanyarokban, akkor az első időkben komoly problémáid lesznek a versenyzéssel.”- világított rá Ekström a hang nélküli versenyzés lényegi változásaira.